Danıştay Sözleşme Feshini Durdurdu

Değerli Aile Hekimleri,

Bundan 18 ay önce, Isparta'da görev yapan Dr. Gökay Çetin, görev yaptığı Sütçüler Entegre Hastanesinde, hastane yönetiminin yaptığı bazı usulsüzlükleri dile getirmişti. Bu usulsüzlükleri dile getiren, aynı zamanda Isparta Aile Hekimleri Derneği Başkanı meslektaşımıza, art arda usulsüz denetimler yapılmış, usulsüz tutanaklar tutulmuş ve hukuksuz cezalar verilip, sözleşmesi feshedilmiştir.

AHEF'in de eylemlerle destek verdiği meslektaşımız, verilen cezalara dava açmış ve davalardan birçoğunu kazanmıştı.

Meslektaşımızın, Danıştay 5.dairesine yaptığı, kazanılan davalardan dolayı 100 sözleşme feshi puanın gerçekleşmediği yönündeki itirazı kabul edilmiş ve sözleşme feshinin yürütmesini durdurulmuştur. Halen devam etmekte olan 6 davadan da benzer sonuçlar beklenmektedir. Durdurma gerekçesi ileride doğabilecek, telafisi mümkün olmayacak sonuçların önüne geçmektir.

Tüm il yöneticilerine, ekte paylaştığımız bu kararı bir kez daha okumalarını, keyfi uygulamaların yargıdan döndüğünü görmelerini tavsiye ediyoruz. Aile hekimi arkadaşlarımızın da ne kadar zor durumda olursa olsunlar, AHEF'in de desteği ile her türlü mobinge karşı haklarını aramaları gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

PAYLAŞ: