AHEF VE İSTAHED Yaşatmak İçin Adım Attı

Bu yıl 38. düzenlenen İstanbul Maratonu'nda, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ve İstanbul Aile Hekimleri Derneği (İSTAHED) de yer aldı. Aile Hekimleri, ALS hastalarına nefes olmak için koştu.

Anadolu Yakasından, Altunizade'den start alan AHEF, İSTAHED ve ALS Derneği gönüllüleri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçerek Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a ulaştı.

Star Tv kameralarına röportaj veren AHEF Başkanı Dr. Gürsel Özer, ALS hastalığına dikkat çekmek için maratona katıldıklarını söyledi. ALS hastalarının solunum cihazına bağlı olarak yaşadığını hatırlatan Özer, elektirik kesintilerinin hastalar için ölümcül sonuçlar doğurabildiğini kaydetti. AHEF Başkanı Dr. Gürsel Özer, maratonla eş zamanlı olarak düzenlenen kampanyadan elde edilen gelirin, solunum cihazlarına jeneratör almak için kullanılacağını söyledi.

Sizler de kampanyaya katılıp ALS Hastalarına nefes olabilirsiniz. Bunun için http://ipk.adimadim.org adresindeki "ALS-Yaşatmak İçin Adım At" projesini seçmeniz ve dilediğiniz miktarda bağış yapmanız yeterli. Bağışlarınız direkt olarak ALS Derneğinin hesabına geçecek ve elde edilecek gelirle başta jenaratör olmak üzere, ALS hastalarının yaşam kalitesini arttırmayı sağlayacak, göz bilgisayarı, hasta karyolası ve hasta taşıma lifti gibi ihtiyaçları temin edilecek.

PAYLAŞ: