Şiddete Karşı Mücadeleye Davet

Şiddet çirkin yüzünü bu kez Şanlıurfa'da göstermiş, sistemsel bir hatayı ASM çalışanlarına fatura eden kendini bilmezler, sağlık çalışanlarına saldırıda bulunmuşlardır. Söz konusu aksaklığın sebebi olan idareciler, her zamanki gibi olaya seyirci kalmış; şiddete karşı etkin bir yasa çıkarmakla yükümlü olan kanun yapıcılar, yine uzaktan bakmakla yetinmişlerdir.

Sağlıklı toplum oluşturmak amacıyla ülkenin her tarafında can siparane görev yapan aile hekimleri, şiddetin her türlüsüne karşı, gerek mesleki gerekse insanı duyarlıklarıyla mücadelelerini sürdürmektedir. AHEF olarak mücadele etme kararlılığımız devam etmektedir ve edecektir.

Şanlıurfa'da yaşanan şiddete karşı meslektaşlarına destek olmak üzere saldırının gerçekleştiği ASM'de basın açıklaması yapmak isteyen meslektaşlarımıza kaymakamlık tarafından izin verilmemiş ve güvenlik kuvvetleri basın açıklamasına müsade etmemiştir. Şiddeti önlemek sorumluluğundaki yöneticilerin, şiddet karşısında yeterince dirayet göstermeyip şiddeti protesto etmek için bir araya gelen aile hekimlerine ASM'de basın açıklaması yaptırmamalarını kınıyoruz.

Tüm halkımızı, siyasilerimizi, bürokratlarımızı şiddete karşı top yekün mücadeleye davet ediyoruz..

AHEF Yönetim Kurulu Adına

Başkan Dr. Gürsel Özer

PAYLAŞ: