Toplumsal Şiddeti Hep Birlikte Durduralım

Toplumumuzu saran şiddet, çirkin yüzünü bugün bir kez daha gösterdi. Meslektaşımız Aliye Avcı, trafikte tartıştığı bir şehir eşkiyasının silahlı saldırısına uğradı.

Konya'da Hocacihan Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan meslektaşımız, kurallara uyduğu için, kırmızı ışıkta durduğu için saldırganların hedefi oldu. Önce meslektaşımızın aracını tekmelediler, ardından üzerine ateş açtılar. Bagajdan giren kurşun, 5 haftalık hamile arkadaşımızı kalçasından yaraladı.

Dr. Aliye Avcı'nın görev yaptığı Hocacihan Aile Sağlığı Merkezi'ndeki meslektaşlarımızla görüştük. Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Aliye Avcı'nın ve bebeğinin iyi olduğu bilgisini aldık. Sevgili Aliye Avcı'ya geçmiş olsun diyoruz.

Bu olay çok önemli bir konuyu daha acı bir şekilde hatırlamamıza neden oldu.

Gerekli tetkikler uygulanmadan, psikiyatr tarafından öfke değerlendirilmesi yapılmadan verilen sağlık raporlarının, şiddete meyilli kişilerin direksiyon başına geçmesine ve hatta silah alabilmesine olanak sağladığını hatırladık hep birlikte.

Meslektaşımıza saldıran kişiler gözaltına alındı. Ama yasalarımızın bu tür suçlulara yeterli cezaları vermediği de hepimizce malum. Yasaların koruyamadığı bu kişilerden toplumumuzu ve kendimizi bizler koruyalım. Ehliyet ve silah raporları talep eden hastalarımıza, ruh ve beden sağlıklarından emin olduktan sonra rapor verelim.

Şiddeti hep birlikte durduralım...

AHEF Yönetim Kurulu Adına

Dr. Mehap Gürbüz Aslan / AHEF Yönetim Kurulu İkinci Başkanı

PAYLAŞ: