SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YİNE YENİDEN ŞİDDET

SAĞLIK ÇALIŞANLARI, BİR KEZ DAHA GÖREVLERİNİ YAPTIKLARI İÇİN SALDIRIYA UĞRADI..
  Bitlis, Yükseliş Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli meslektaşlarımız, aileyi arayarak bebeklerinin aşı olması gerektiğini hatırlattı; ailenin aşı reddiyle karşılaştı. Baba E.U daha önce de bebeğinden topuk kanı alınmasını reddetmişti. Sağlık Bakanlığı Ulusal Aşı Takvimi'nde bulunan aşılar da dahil olmak üzere tüm koruyucu müdahaleleri reddeden E.U.'nun bu durumunu belgeleyen tutanak Toplum Sağlığı Merkezi'ne ulaştırıldı.

  Babayla bir kez de TSM yetkilileri temasa geçti ve aile aşı konusunda ikna edilmeye çalışıldı. E.U aranmasına sinirlerek, elinde hançeriyle önce bağlı bulunduğu Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti ve aile hekimini ölümle tehdit etti, "Sana olacakları göstereyim" diyerek hançeri masaya sapladı. Aşıların İsrail ve Amerika malı olduğunu, zeka geriliği ve kısırlık yaptığını iddia eden şahıs, daha sonra Toplum Sağlığı Merkezi'ne giderek Sorumlu Hekim Dr. Fırat Turan'a tehdit ve hakaretlerde bulundu. Toplum Sağlığı Merkezi'nde yaşanan kısa süreli arbedenin ardından, şahıs olay yerinden yine tehditler savurarak uzaklaştırıldı. Emniyet güçlerinin haberdar edilmesinin ardından, güvenlik kameralarının görüntüleriyle tespit edilen saldırgan, otomobilinde hançeriyle birlikte yakalandı ve gözaltına alındı. Aracın çalıntı ve çift plakalı olduğu da ortaya çıktı.

  Saldırgan yakalandı ama sağlıkta şiddet bitmedi. Kardeşinin gözaltına alınmasına öfkelenen E.U.'nun ağabeyi S.U. da Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne geldi ve Müdür Yardımcısının makam odasında Dr. Fırat Turan'a hakaret ve tehditler savurarak saldırı girişiminde bulundu. Yetkililerin şikayeti üzerine S.U. da gözaltına alındı.

  Sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez bir parçası olan koruyucu sağlık hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerimizin özverili çalışanlarının bu türlü şiddet olaylarına maruz kalması, tüm sağlık çalışanlarını tedirgin etmektedir. Sağlık kurum ve kuruluşlarımızın sağlık çalışanlarımız için daha güvenli hale getirilmesi için Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz. En kısa zamanda etkin ve caydırıcı bir Sağlıkta Şiddet Yasası'nın çıkarılmasını bekliyoruz.

 

PAYLAŞ: