AHEF, CHP İstanbul Sağlık Komisyonu Toplantısına Katıldı

AHEF Yönetim Kurulu, söz verdiği gibi, her platformda aile hekimlerinin sesini duyurmayı sürdürüyor.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erkut Coşkun bu amaçla, 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü, CHP İstanbul Sağlık Komisyonu'nun düzenlediği oturuma katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığı oturumda konuşan Coşkun, sahada mücadele eden 22 bin aile hekimi ve 22 bin aile sağlığı çalışanını temsil ettiğini vurguladı. Aile hekimlerinin temel sorunları olan; haftasonu nöbetleri, angaryalar, özlük hakları ve sağlıkta yaşanan şiddet konularına değinen Genel Sekreter Coşkun, çözümün, yeni bir kanunla sağlanabileceğini ifade etti.

Erkut Coşkun, yeni kanun çıkarılırken, başta AHEF olmak üzere ilgili STK'ların da katkı sağlayabilmesi için CHP ve diğer siyasi partilerinden destek istedi.

AHEF Genel Sekreteri'nin üzerinde durduğu bir diğer önemli konu da tükenmişlik sendromu yaşayan doktorlardı. Coşkun, "Ulu önder Atatürk'ün hedeflediği muassır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için, sağlıklı bir topluma ihtiyaç vardır. Bu da sağlıklı sağlık çalışanları ile mümkündür. Ne yazık ki, hekimler şu an %70-80 gibi bir oranda tükenmişlik sendormu içindedir" diye konuştu.

Uzm. Dr. Erkut Coşkun, Kemal Kılıçdaroğlu ile ikili görüşme fırsatı da buldu. Coşkun'un AHEF'in sorun ve çözüm önerilerini anlatmak üzere randevu talebi, Kılıçdaoğlu tarafından olumlu karşılandı.

Görüşmeyi değerlendiren Erkut Coşkun, "AHEF Yönetim Kurulu, güçlü bir STK olmanın gerekliliği doğrultusunda apolitik duruşuyla tüm muhataplarıyla görüşmeyi sürdürecektir. Aile hekimliğini yüceltmek adına çalışan AHEF, tüm dernek üyelerinin desteğiyle yoluna devam edecektir" dedi.

PAYLAŞ: