Sağlıklı Kadın - Sağlıklı Anne Kampanyası

Değerli Aile hekimlerimiz;

Toplumsal gelişmişlik düzeylerinin sağlık açısından en önemli göstergeleri bebek ölüm hızı ve anne ölüm hızlarıdır. Ülkemiz bu konuda başarılı bir ilerleme göstermiştir.Ancak ilimiz şartları gereği bazı sayısal değerlerde ülke ortalamasının gerisinde kalmaktadır.Son dönemde ise anne ölümlerinde öngörülemeyen yükselmeler meydana gelmiştir.

Anne ölümlerinin pekçok faktörü mevcuttur; bu faktörler kişinin gebeliği öncesi dönemleri ve gebelik sonrası dönemleri kapsamaktadır.Dolayısıyla hem birinci basamak hem de diğer sağlık kuruluşlarının bu problemi çözmede görevlerinin olduğu açıktır. Ancak unutulmamalıdır ki bu aynı zamanda bir eğitim, ekonomi ve sosyal durum göstergesidir. Yani bu üç konuyla ilgili ilerlemeler yaşanmadan sağlık kuruluşları eliyle bu değerler sadece belirli bir seviyeye kadar düşürülebilir.

Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize özel "Sağlıklı Kadın,Sağlıklı Anne" adı altında bir tarama kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampanya kapsamında ilimize görevlendirme ile 21 ilden 602 Ebe takviye personel olarak yollanmış, ilimizdeki sağlık çalışanlarına destek amaçlanmıştır. Bu kampanyaya elimizden gelen desteği esirgememiz, Toplum Sağlığı merkezleri ile koordineli bir şekilde kampanyanın başarısının arttırılması için çalışmamız ve Birinci basamağın gereken özveri ile çalıştığını göstermemiz ilimizdeki sağlık koşullarını yükseltmek adına önem arz etmektedir.

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğüyle beraber, Toplum Sağlığı merkezlerinin 15-49 taramaları ve yeni gebe tespiti çalışmalarını önemsiyor ve destekliyoruz. Bu konuda zaten duyarlı olan siz aile hekimlerinin yapılacak olan bu çalışmalara en üst düzeyde katkı vereceğinizden şüphemiz yoktur.

Saygılarımızla.

 

PAYLAŞ: