Hamur ASM'siz Kalmayacak

Ağrı'nın Hamur İlçesi'ndeki aile hekimleri, yıllardır, Hamur Devlet Hastanesi'nin 3. katında kendilerine ayrılan bölümde sağlık hizmeti veriyordu. Bu kat, aile hekimleri, 112 Birimi ve Toplum Sağlığı Merkezi ile paylaşılıyordu. Hastane bu kata çocuk servisi açacağını belirterek, sözleşmeyi tek taraflı fesh etti. Aile Sağlığı Merkezine, geçen 16 Ağustos günü Ağrı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden gönderilen resmi yazıda, Devlet Hastanesinde kullandıkları servisi 1 Eylül 2016'ya kadar boşaltmaları bildirildi.

112 Birimi'ne hastane içinde yer bulundu. Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi'ne eski bir lojmanı tahsis etti. Ancak aile hekimlerine "binanızı kendiniz bulun, bulamıyorsanız yenisini inşa edin" dendi.

Aile hekimlerine, eski bir anaokulunu ya da yıllardır atıl duran bir lojman binasını ASM'ye dönüştürübilecekleri söylendi. Ancak harabe haldeki binaların Aile Sağlığı Merkezi'ne dönüştürülmesi için en az 20 bin TL masraf yapılması gerektiği hesaplandı. Halk Sağlığı Müdürlüğü aile hekimlerine masrafı karşılamayacağını belirterek "kendi imkanlarınızla yapabiliyorsanız yapın" dedi.

10 bin kişiye sağlık hizmeti sunan 3 aile hekimi, konuyu Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu'na bildirdi. AHEF, derhal konuyu Sağlık Bakanlığı birimleriyle görüşerek Aile Sağlığı Merkezi için yer bulunmasını istedi. Bakanlık, Ağrı Halk Sağlığı Müdürünü Ankara'ya çağırarak aile sağlığı merkezi için uygun yerin bulunması talimatını verdi.

Yapılan görüşmeler neticesinde, atıl durumdaki anaokulunun onarılarak Aile Sağlık Merkezi olarak kullanılması kararlaştırıldı. Onarım çalışmaları tamamlanıncaya kadar aile hekimlerinin Devlet Hastanesinde hizmet vermeye devam edecekleri belirtildi.

Her zaman aile hekimlerimizin yanında olan AHEF, onarım sürecinin takipçisi olmayı sürdürecek ve meslektaşlarımız yeni ASM'lerine kavuşuncaya kadar her türlü desteği sağlayacaktır.

 

PAYLAŞ: