Dr. Abdullah Biroğul'u Anıyoruz

Ey Kabir!

Yan yanayız!

Şimdi hayattayım ama aramızdaki mesafe, ömrümün geri kalanı kadar."

(Dr. Biroğul)

Dr. Abdullah Biroğul. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde eğitim gördü. 2013 yılında doğduğu yere, Diyarbakır'a sözleşmeli hekim olarak atandı. Sağlık Bakanlığına bağlı Kulp Toplum Sağlığı Merkezinde sorumlu hekim olarak göreve başladı. Sevdiği mesleğini sadece iki yıl yapabildi. 31 Ağustos 2015 günü, Kulp Lice karayolundaki hain saldırıda hayatını kaybetti. Güvenlik gerekçesiyle bölgeye giremeyen 112 Acil Servis ekipleri, Dr. Abdullah Biroğul'un cenazesine ancak saatler sonra ulaşabildi.

Diyarbakır Valiliği, Abdullah Biroğul'u hayattan koparan o saldırıyı şöyle anlattı: "31.08.2015 Pazar günü saat 18.50 sıralarında, Lice-Kulp karayolu Yünlüce Köyü Mevkiinde otomobiliyle seyir halinde bulunan, Kulp ilçesi Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Doktor Diyarbakır Dicle doğumlu Abdullah Biroğul'un yolu, bölücü terör örgütü mensuplarınca kesildi."

Açıklamaya göre, Biroğul, yolun kesildiğini fark edince manevra yaptı ve olay yerinden kaçmaya çalıştı. Teröristler tarafından açılan ateş sonucu vurularak hayatını kaybetti.

Twitter'da bir ölüm belgesinin altına yazdığı paylaşımda, Ankebut Suresi'ndeki "Bütün nefisler ölümü tadıcıdır. Sonra bize döndürüleceksiniz" ayetlerine ilişkin olarak "Hiç şüphesiz bir gün benim de belgemi doldururlar" diye yazmıştı. O belge böyle doldurulmamalıydı.

Ölümünün 1. yılında seni saygıyla anıyor ve terörü bir kez daha lanetliyoruz.

AHEF olarak, ailene ve sevdiklerine sabırlar diliyoruz.

Mekanın cennet olsun.

 

PAYLAŞ: