AMASYA 'DA MEVZUATA AYKIRI YAZILAN NÖBETLER İPTAL EDİLDİ

Aile hekimliğinde nöbet uygulaması son genelge ile yeniden düzenlenmiş ve yayımlanan bu genelgede hangi şartlar altında nöbet yazılacağı belirtilmişti.

Bu genelgenin yayınlanmasından sonra; Amasya'da görevli Aile Hekimi Dr. Mehmet Çelik, il merkezindeki aile hekimlerine Amasya Eğitim Araştırma Hastanesi Acil polikliniğinde nöbet yazıldığını AHEF yönetim kuruluna bildirmiştir. Bunun üzerine AHEF Yönetim Kurulu Üyesi Dr Yavuz ERDEN Amasya'ya giderek sorunu yerinde incelemiş ve Amasya Valisi ile görüşerek yapılan usulsüzlüğü dile getirmiştir.

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr Gürsel ÖZER, AHEF Yönetim Kurulu Üyeleri Dr Yavuz ERDEN, Dr Fevzi TURGUT ve Dr Hacı Yusuf Eryazğan nöbet genelgesine uyulmadığını ve usule aykırı nöbet yazıldığını THSK nın farklı birimlerine telefon ile bildirmiş ve son olarak AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr Gürsel ÖZER ve AHEF Yönetim Kurulu Üyesi Dr Yavuz ERDEN,Ankara'da Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Dr İrfan ŞENCAN ve Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Dr Mehmet Ali Torunoğlu ile görüşerek sorunu doğrudan aktarmışlardır.

AHEF in girişimleri sonucunda Amasya da yazılan usulsüz nöbetler iptal edilmiştir.

PAYLAŞ: