Kamuoyuna Duyuru

Türkiye'deki 23 bin aile hekiminin Tek Çatı örgütü AHEF'tir.

Kurulduğu ilk günden bu yana aile hekimliği sisteminin ileriye taşınması için mücadele vermiş ve sahanın sesi olmuştur. Birliğimiz ve birlikte mücadelemizle, başta hukuksuz cumartesi nöbetlerinin kaldırılması olmak üzere birçok alanda önemli başarılara imza atılmıştır. AHEF, dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da aile hekimlerinin sesi olmayı, başarıyı arttırırken, sorunları çözmeyi sürdürecektir.

Yaklaşık 12 yıldır devam eden aile hekimliği siteminin içinde, aile hekimliğine emek vermiş, gönül vermiş, her ilde elini taşın altına koyarak canla başla mücadele etmiş dernekleriyle güç bulan federasyonumuz AHEF, aile hekimlerinin geleceğine ışık tutmak için çabalamıştır ve çabalamaya devam edecektir. AHEF'i AHEF yapan en büyük değer olan, hiçbir ideolojiye bağlı kalmadan yürüttüğü aile hekimliği siyaseti ve sahadan aldığı güçtür. Bu güç, aile hekimliğinin dinamiklerini bilmeden getirilen NÖBET denen karmaşanın, iki yıl içerisinde geri çekilmesini sağlamış, aile hekimlerinin özlük haklarıyla ilgili sayısız çalıştay, sayısız toplantı, saysız görüşmeler ve eylemleri yürütmesine vesile olmuştur.

2008'de kuruluşumuzdan bu yana sürekli kendimizi aile hekimliği adına yeniledik. Bu yenileme sırasında örgütlendik; 15 bin kişilik, 68 il den oluşan BÜYÜK bir AİLEYİZ. Öyle bir AİLE ki, hiçbir görüşün ve sendikanın ne önünde ne arkasında durduk.

AHEF olarak bir kez daha net bir dille ifade ediyoruz ki, AİLE HEKİMLİĞİNİN ÇATI ÖRGÜTÜ AHEF'TİR. BÖYLE OLMAYA DA DEVAM EDECEKTİR.

AHEF, hedeflerini, vizyonunu her geçen yıl yenileyen bir yapı içinde SAHANIN EN BÜYÜK GÜCÜ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR. AHEF olarak CNNTÜRK'te bir sendika tarafından yapılan "Dernek etrafında toplanan aile hekimleri bundan böyle taleplerini kurdukları sendika ile dile getirecekler" açıklamasına istinaden hiçbir sendika ile ortak hareket etmediğimizi, tüm sendikalara eşit mesafede olduğumuzu, aile hekimlerinin çatı örgütünün AHEF olduğunu tüm paydaşlarımıza bildiririz...

AİLE HEKİMLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU YÖNETİM KURULU adına

BAŞKAN DR. GÜRSEL ÖZER

PAYLAŞ: