''Utanmıyoruz, Biz Görevimizi Yapıyoruz''

Bursa ilimizde yaşanan, evde sağlık biriminden hizmet alan hastanın ilaçlarının yazılması ile bir kez daha gündeme gelen yatalak hastanın sağlık hizmetini kimden alacağı konusunun bizim nazarımızda nettir. Yatalak hastanın sağlık hizmetlerini (ilaç yazdırmak dahil) vermek Evde Sağlık Hizmetleri biriminin görev ve sorumluluğundadır, aile hekimlerinin bu konuda ilk tespit dışında herhangi bir sorumluluğu yoktur.
Ne acıdır ki aslında tüm bürokratlar bunu çok iyi bilmesine rağmen herhangi bir olumsuzluk durumunda yine aile hekimlerini hastalarla aralarına tampon olarak kullanmaya çalışmaktadır. Bu noktada Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ile Bursahed Yönetim Kurulu başkanı ve üyelerinin yoğun çalışması ve sahanın birlik içinde yoğun baskısı sayesinde vahim gazete haberinin kabul edilemez başlığı değiştirilmiştir.
İl sağlık müdürü, şube başkanları ile birlikte Bursahed Yönetim Kurulu başkanın ile görüşme talep etmiştir.
Ahef olarak kesinlikle evde sağlık hizmetleri biriminin eksik çalışması nedeniyle oluşan herhangi bir olumsuzluğunda aile hekimlerinin hedef gösterilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Bursa Aile Hekimliği derneğimizin ve açıklamalarının yanındayız.
Bunun yanısıra Bakanlıklar nezlinde bu konuyu gündeme getirmek için gerekli randevu talepleri gönderilmiştir.
Konunun diğer bir kabul edilemez , tek taraflı , hukuk nedir diye sorgulanmadan yapılan internet haberi için gerekli görüşmeler yapılmış, girişimler başlatılmıştır. Ayrica AHEF Yönetim Kurulu başkanı Dr. Özlem Sezen haberi servis eden ajansın yetkilileri ile bir araya gelecektir.
İster Bursa olsun ister Türkiye' nin herhangi biri ili AHEF ve aile hekimleri olarak görevimiz olmayan evde sağlık hizmetleriyle ilgili hiç bir şekilde ne vicdani ne de hukuki sorumluluk kabul etmiyoruz. Bizler bunca iş yüküne rağmen görevlerini en iyi şekilde yapan, sağlık parametrelerini ve ülkenin sağlığını hizmetin her noktasında ileri götüren aile hekimleri olarak evde sağlık birimleri dahil tüm kurum ve çalışanlarının işlerini hakkıyla yapmasını bekliyoruz!
Kimsenin sigortası da, tamponu da, dolgusu da olmamız mümkün değildir.

AHEF Yönetim Kurulu

PAYLAŞ: