SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖRÜŞMESİ

5 Aralık 2019 tarihinde AHEF Yönetim Kurulu üyeleri 2. Başkan Hacı Yusuf Eryazğan, Sayman Süleyman Uzun, Hazar Cırık tarafından Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. Yaptığımız görüşmede;
RRS
Renkli reçete sistemi kısmının artık tamamen SGK ve TİTCK tarafından ilerletildiği Sağlık Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı’nın bu konuda müdahil olmadığı ancak şikâyetlerimizi yarın yapılacak olan bakan düzeyindeki toplantıda dile getirilmek üzere not alındığı tarafımıza söylendi.
E-rapor
E-rapor sisteminde sevk butonu olmadığı, beyanların görülmediği, kişilerin sporcu raporu için kendi başlarına sevk alabildiği; bir onay mekanizmasının çalışmadığı iletildi. Bazı illerimizde e-raporların nüfus müdürlüklerinde görülmediği kişilerin  hekime gelip fiziksel evrak istediği iletildi.
Doğrudan destek programı için vakıfların izlemleri aşıları göremediği iletildi.
Durum bildirir tek hekim raporları, yivsiz av tüfeği raporları, akli meleke raporlarının şu an sadece pilot AHBS uygulamalarına açık olduğu ve sevk gibi eksikliklerin giderilerek 15 gün sonra aktif olacağı tarafımıza söylendi.
Sporcu raporlarında sevk olduğunda hangi branşlara sevk edeceğimizi seçme butonu olmadığı ve seçemediğimiz için de  kişilerin geri dönebildiği iletildi.
 
Verilen Evraklar #Rrs  #USS ve  #Raporlar ile ilgi sorunlar raporları

 

PAYLAŞ: