CİMER VE BAKANLIKLARA EK ÖDEME TALEBİ İÇİN DİLEKÇE ÖRNEĞİ

  • Görüntüleme: 5596
  • 13 Mayıs 2020
  • .

Aile sağlığı merkezleri , hastaların sağlık sistemiyle ilk karşılaştıkları, çalışanların covid19 şüpheli veya değil bilinmeksizin gerekli tedaviyi uyguladıkları gerekirse yönlendirdikleri yerlerdir. Hastanelerde acil dışında neredeyse tüm poliklinikler çok düşük sayıda ve mhrs ile hasta bakarken bu yükü birinci basamakta Aile Hekimleri göğüslemektedir. Halk hastaneye gitmekten korkmakta fiziki şartları hastanelere göre yetersiz Asmleri tercih etmektedir. Dolayısıyla en büyük risk grubu belki de Aile Hekimliği Çalışanlarıdır. Bu risklerin yanında daha önce yaptıkları koruyucu sağlık hizmetlerinden de taviz vermeden devam etmiş. Hatta önlemleri alarak danışan ve hastaların çekincelerini de ortadan kaldırıp aşı gibi önemli bağışıklama hizmetinin yanı sıra gebe izlem gibi anne/bebek ölümü oranlarını düşüren hizmetlerin aksamasını engellemişlerdir. Ki bu tüm dünyada gelişmişlik göstergesidir. Tüm bu işlerle birlikte Aile Hekimlerinin Filyasyon çalışmalarına katılımını Sayın Sağlık Bakanımız “Filyasyon çalışmamızın büyük bir kısmı aile hekimleri tarafından yürütülüyor. Belirtilerin çıkıp çıkmadığı aile hekimleri tarafından araştırılmaktadır. Sahip olduğumuz veri kaynağımızın bir kısmı aile hekimleri ile kurduğumuz bu ağdır. Filyasyon sağlam veri kaynağına ihtiyaç vardır.” sözleriyle ifade etmişlerdir. Dünya Sağlık Örgütü’nün başarılı olduğumuzu vurguladığı bu çalışma sistemindeki yerimiz yadsınamayacak derecede önemlidir. Nitekim sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı HSYS VAKA TAKİP MODÜLÜ SÜREÇLERİ talimatnamesinde aile hekimlerinin görevleri de açıkça belirtilmiştir. Ve takip ettiği izolasyon sayısı vaka ve test sayısı her gecen gün arttığı için izleyeceği kişi sayısı artmaya devam ediyor.
Bakanlık Makamından alınan 09/04/2020 tarihli ve 382 sayılı Onay kapsamında, filyasyon yapan ve covid ile ilgili yerlerde çalışanlara pandemi ücreti adı altında tavan ücreti üzerinden ödeme yapılması kararı verilmiş ve 2020 Nisan ayında yatırılmıştır. Mayıs ve Haziran  aylarında da devam edecektir. Maalesef süreç içinde bu hesaba aile hekimleri dahil edilmemiş olması özveri ile çalışan biz aile hekimlerini hayal kırıklığına uğratmıştır.
Sağlık Bakanlığı personeli olarak filyasyon yönetiminde aktif rol almakta, hastanelerde birçok poliklinik hizmetleri verilmeyerek bu hizmetlerin neredeyse tamamı aile hekimlerine yönlendirilmekte, hafta sonları dahil aile hekimleri tarafından bu hizmetler özveriyle yapılmakta iken aile hekimliği çalışanları olarak diğer personelden ayrı görülmemiz bizleri üzmüştür. Nitekim aile hekimliğinde yapmış olduğumuz tüm hizmetler devam edilirken, performans izlemleri bile bu dönemde ertelenmemişken üstüne yeni görevlerin verilmesine rağmen ödüllendirmek yerine aksine sanki ceza veriliyor hissine kapıldık. 
Pandemi döneminde , hakkaniyet ve adalet duygusu adına yapmış olduğum ek çalışmalar, olağanüstü şartların getirdiği iş yükü dikkate alınarak  İlçe Sağlık Müdürlüğü/Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli emsalleri kadar ek ödeme talep ediyorum.
Gereğini ve bilgilerinize arz ederim.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aile hekimlerimizin  aşağıdaki fax adreslerine faxlamasini,cimer adresine göndermesini,il müdürlüğüne göndermesini  tavsiye ediyoruz
 
İl Sağlık Müdürlüğüne Fax: ......................
Aile Hekimliği Daire Başkanlığı fax no 0312 5655981
Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü genel müdür fax no 0312 4175200
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı fax no: 0312 5255829 İdari İşler Başkanı Sayın Metin KIRATLI nın dikkatine
www.cimer.gov.tr

Doküman Listesi

Dosya Adı Boyut Oluşturma Tarihi Dosya Türü
1. Dilekçe örneği 13,40 KB 13.05.2020 13:41:42 .docx
PAYLAŞ: