SAĞLIKSIZ RAPOR İSTEMİNDEN DOĞAN ŞİDDETİ KINIYORUZ !!

  • Görüntüleme: 3147
  • 08 Ağustos 2020
  • .

Bu gün Eskişer’de aile hekimi olarak görev yapan meslektaşlarımız Dr Ezgi Çalıkuşu ve Dr Aytekin Aykın mevzuata uygun olmayan sağlık raporu talebini karşılayamadığı için şiddete maruz kaldı. Üstelik  şiddet uygulayan kişinin  toplumun eğitimli saydığımız kesiminden olması bir akademisyen olması bizi daha çok üzmüştür.
 
Sınırları iyi çizilmemiş, ne istendiğinin tam bilinmediği sağlık raporları aile hekimleri üzerinde baskı oluşturmaya ve şiddete davetiye çıkarmaya devam ediyor. Olay, Eğitim görevlisi’nin avukat kızına, Avukatların mesleğe başlarken baroya kayıt olarak göreve ilk adımları icin sağlık raporu talebi üzerine olmuştur. Herhangi bir tetkik, görüntüleme veya ileri testleri yapma imkanı olmayan aile hekimi sevk etmek istediğinde de şiddete maruz kalmıştır. Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor ve yaşanan olayı esefle kınıyoruz.
 
Sağlık bakanlığını bu anlamda göreve davet ediyoruz. Aracı için 2 yılda bir 450 TL bulan kontrol ücreti ödeyerek sağlam raporu alan vatandaşın, bir ömür yapacağı görevi için gerekli sağlık raporunu bir imza ativer kolayciligi ile aile hekimleri üzerine yıkması ve vatandaşla hekimi karşı karşıya getirilmesi kabul edilemez. Tüm bakanlıklar ve kurumların sağlık raporu taleplerinin sebebini ve ayrıntılarını Sağlık Bakanlığı ile görüşerek belirlemesi  önemlidir.

Sağlık, ehliyet veya işe giriş raporları için acilen Sağlık Bakanlığı'nın ilgili bürokratlarını AHEF ile toplantıya davet ediyor ve sorunun  bilimsel gerçeklere uygun olarak alınacak ortak kararlar ile çözülmesini talep ediyoruz . 
 
AHEF Yönetim Kurulu

PAYLAŞ: