AHEF-SİYASİ PARTİ GÖRÜŞMELERİ

AHEF yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz günden itibaren sorunların tespiti ve bunların çözüm yolları ile ilgili uğraşlarımız her koldan devam ediyor. Önce hızlıca sağlık bakanlığı ile 4 tanesi Bakan Yardımcısı düzeyinde olmak üzere çok sayıda görüşme gerçekleştirdik. Bütün bu görüşmelerde 3 temel talebimiz vardı.

            1)etkin bir sağlıkta şiddet yasası

            2)hakedişlerde ve cari giderlerde artış

            3)ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesi ya da ilgili maddelerin revizyonu

Taleplerimize olumlu bir yanıt alamadık. Bu süreçten sonra ise 15 Aralık, 17-18 Şubat ve 14-15-16 Mart tarihlerinde iş bırakma kararı alarak Ahef tarihinin belki de en yoğun eylem sürecini yaşattık sahaya. Tabiki bu arada sayısız ulusal medya aracında canlı yayın, röportaj ve gazete haberleri ile  de federasyonumuzun adını ve taleplerini duyurmaya devam ettik.

Son iki haftaya girilirken de siyasilerle olan temaslarımızı hızlandırdık. Tüm camiamızın bilmesini isteriz ki  bu süreçte federasyonumuzun kırmızı çizgisi olan siyasetüstü duruşuna halel getirmeyecek şekilde bir duruş sergiledik. Sırası ile önce TBMM sağlık komisyon başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili  Recep AKDAĞ, Deva Partisi Genel Başkanı Ali BABACAN, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet DAVUTOĞLU, İYİ parti Genel Başkanı Meral AKŞENER ve kısa bir sürede iki kez olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU ile makamlarında görüştük. Ak Parti, MHP, CHP ve iyi partiden çok sayıda milletvekili ile de görüşme fırsatı bulduk.

Bu görüşmelerde yukarıda sıraladığımız 3 temel talebin yanında sunumlarla aile hekimliği sistemini baştan sona anlattık. İstatistiksel verileri sunduk. Sistemin neden vazgeçilemez olduğunu, tıkandığı noktaları sözlü olarak anlattık, çözüm önerilerimizi raporlar halinde sunduk. Sağlık alanında atılacak adımlarla ilgili federasyonumuzun görüşünün de alınması gerektiğini ise tüm görüşmelerimizde defaatle ilettik. Görevde olduğumuz sürece temaslarımıza aynı yoğunlukta devam etmek istiyoruz.

Federasyonumuzun birçok mecrada adının biliniyor olması bizleri ayrıca memnun etti. Bu anlamda geçmişte emeği olan tüm yönetim kurullarına da ayrıca teşekkür ederiz. Bilinmesini isteriz ki artık daha güçlüyüz.

Kısa bir süre içerisinde sağlık alanında rol sahibi olmak isteyen çok sayıda sivil toplum kuruluşunun içerisinde sizleri en iyi şekilde temsil ettik, ve gündeme yön verdik. Gücümüzü ise güçlü derneklerimizden aldık!

Saygılarımızla…

PAYLAŞ: