ACIMIZIN TARİFİ YOK

Acımız Büyük;
 
06.02.2023 sabah 04:17 ‘de 11 ili derinden etkileyen, birçok can kaybına yol açarak tüm ülkemizi yasa boğan deprem felaketi henüz bitmiş değil.
Her saniye bir artçı deprem yaşayan bölgede, kendi kardeşlerini enkazdan kendi elleri ile çıkarıp, yıkayıp defneden vatandaş ve sağlık çalışanları ile yaraları sarmak kolay olmayacak. 
Depremin ilk anı itibariyle bölgeden geri bildirim alarak afet bölgesi vatandaş ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını gidermek üzere organize olan sivil toplum kuruluşlarının gayreti hafızalardan silinmeyecektir. Gün geçtikçe bu ihtiyaçların türü değişmektedir. Ancak sürecin uzun süreceği düşünülecek olursa bu desteğin daha spesifik olarak devamı önem arz etmektedir.
Bizler AHEF ailesi olarak sizlerin de desteği ile su, ısınma, barınma, kişisel hijyen ve medikal malzeme desteği şeklinde akut dönemde reaksiyon gösterdik. Bölge il sağlık müdürlüklerinin eksikliğini yaşadıkları ilaç ve aşıların tedariki için gerekli desteği sağladık. Yine AHEFVİTRİN vesilesi ile afet bölgesi illere malzeme göndermenize aracı olmaya devam ediyoruz.
14-19 Şubat 2023 tarihleri arasında, özellikle bölge aile hekimleri tarafından özel olarak iletilen bazı malzemeleri bizzat teslim etmek ve bölge illerindeki durumu yerinde görmek, sorunları not almak amacı ile AHEF Başkanı Dr. Kemal NOYAN, 2.Başkan Zafer Tolga İPEK ve Basın ve Halkla ilişkiler sorumlusu Yönetim kurulu üyesi Dr. Taner BALBAY ile karayolu ile Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya  illerine gittik. Kilis ve Elâzığ dernek başkanlarımızla görüşerek ihtiyaçları istişare ettik.
Gördüklerimizi ve hissettiğimiz acıyı ifade edecek kelimeleri seçmek mümkün değil. 
Bu süreçte ilk gün itibariyle gece gündüz çalışan AHEF yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza ve afet bölgesi sağlık çalışanları ve vatandaşlara destek için gece gündüz çalışan tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederiz.
Yaraları sarma süreci çok uzun olacak. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam etmeliyiz.
AHEF Yönetim Kurulu Başkanı
Dr. Kemal NOYAN
 

PAYLAŞ: