Dünya İnsan Hakları Gününde Barış ve Adalet Çağrısı

İsrail ve Gazze'de yaşanan son olaylar, derin üzüntü ve endişe duymamıza yol açmıştır. Bu çatışmalar, masum sivillerin ve şifa veren sağlık çalışanlarının hayatına mal olmuş ve sağlık hizmetleri başta olmak üzere temel insani hizmetlere erişimi ciddi şekilde etkilemiştir. Bu bağlamda, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak, insanî ve tıbbi yardım konusundaki endişelerimizi dile getirmek istiyoruz.
 
Avrupa Pratisyen/Aile Hekimleri Birliği (UEMO)'nun İsrail ve Gazze'deki çatışmalarla ilgili yapmış olduğu çağrıyı destekliyoruz. Sivil halkın ve sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak, insani yardım ve sağlık hizmetlerine erişimi korumak, uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde Devletlerin öncelikli sorumluluğudur.
 
Bizler, bu çatışmaların yaşandığı bölgelerde sivillerin korunması ve temel sağlık hizmetlerinin kesintisiz sunulmasının önemini vurgulamak istiyoruz. Sağlık hizmetlerine erişimin engellenmesi veya kısıtlanması, insani bir felakete yol açabilir. Bu nedenle, tüm tarafları uluslararası insancıl hukuka uygun davranmaya, sağlık hizmetlerine erişimi sağlamaya ve sivillerin güvenliğini temin etmeye çağırıyoruz.
 
UEMO'nun çağrısını desteklerken, Türkiye'den bir ses olarak, insanî yardımın ve insani değerlerin korunmasına yönelik kararlılığımızı yinelemek istiyoruz. Dünya İnsan Hakları Gününde uluslararası toplumun bu konuya dikkatini çekmeye ve başta taraflar olmak üzere tüm ülkeleri saygı göstermeye davet ediyoruz.
 
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 
Yönetim Kurulu
 
 
https://www.uemo.eu/uemo-statement-on-the-israel-and-gaza-situation/

PAYLAŞ: