ŞİDDETE DUR DEMEKTEN YORULDUK !

Yaşadığımız şiddet olayının üzerinden bir hafta bile geçmeden Gaziantep ili Beykent aile sağlığı merkezinde görevi başındaki meslektaşımız aile hekimi Dr. Sabri BAYSOZ darp edildi. 
 
Ülkemizin her kesiminde şiddeti görmeye başladığımız şu günlerde daha dün bir "Hakem" darp edildi. Bu şiddet olayı tüm ülkeyi etkiledi ve tüm maçlar süresiz olarak ertelendi. Olaya karışan tum kisiler hakkında tutuklama talebi ile islemler baslatildi. Görevini yaparken yaşadığı şiddet olayı nedeniyle ülkemizin değerli hakemine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
 
Ne acıdır ki hekimlerin yaşadığı şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisi ekleniyorken ne suçlular tutuklanmakta ne de idare hala caydırıcı önlemler konusunda bir çaba gostermemektedir. 
 
Aile hekimleri olarak güvenliksiz ortamlarda çalıştığımız daha ne kadar inkar edilecek? İdare kendi hekimini koruyamayacak kadar aciz durumda mıdır ? Her gün başka bir meslektaşımızın yaşadığı şiddet olayı ile karşı karşıya kalmaktayız. 
 
Yetkililere sesleniyoruz sağlıkta şiddete ne zaman çözüm bulacaksınız? Daha ne zaman caydırıcı önlemler alacaksınız? Biz artık sıra ne zaman bize gelecek diye korku içinde sağlık hizmeti sunmaya çalışmak istemiyoruz. Can güvenliğimiz olmadan çalışmak istemiyoruz. Biz artık etkin ve caydırıcı şiddet yasalarının TCK ya eklenmesini bu belirsizliğin sona ermesini istiyoruz. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını adli mercilerden talep ediyoruz.
 
AHEF Genel Sekreteri
Dr. Gökhan Erdoğan 

PAYLAŞ: