AHEF SAĞLIK BAKANLIĞI GÖRÜŞMESİ

18 Aralık 2023 tarihinde AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur NEHİR, Genel Sekreter Dr. Gökhan ERDOĞAN, 2. Başkanları Dr. Yavuz ALTINBAŞ ve Dr. Yakup ŞAHİN, Yönetim Kurulu Saymanı Dr. Yusuf BAŞAK‘tan oluşan bir heyetle Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Tolga TOLUNAY'ı makamında ziyaret ederek, AHEF yeni Yönetim Kurulu olarak kendisiyle tanışma ve aile hekimlerimizin süregelen sorunlarını aktarma fırsatımız oldu. Sorunlardan haberdar olduklarını, çözüm için ellerinden geleni yaptıklarını, süreçte AHEF’in önerilerini dikkate aldıklarını, AHEF’e karşı herhangi bir önyargılarının olmadığını, önerilerimize açık olduklarını söylediler.
Görüşmemizde öncelikli olarak en önemli sorunumuz olan "Sağlıkta Şiddet", deprem bölgesi hekimlerimizin sorunları, aile sağlığı çalışanı eksikliği, aile hekimlerinin her geçen gün artan hakediş kaybı, aile sağlığı merkezleri için artan kiralar başta olmak üzere fiziki mekan temini sorunu, cari giderin yetersizliği, SAHU yapan meslektaşlarımızın yaşadığı genel sorunlar, ve aile hekimliğinde ki en büyük sorunlarımızdan olan sonu gelmeyen rapor taleplerinden bahsederek konu hakkında çözüm önerilerimizi de içeren dosyamızı sunduk.
Daha iyi bir aile hekimliği için her zaman işbirliği yapma isteğimizi  ileterek iyi dileklerle görüşmemizi sonlandırdık. 
Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Tolga TOLUNAY' a samimi karşılaması, misafir perverliği ve sahada yaşadığımız sorunlara karşı çözüm odaklı yaklaşımı için teşekkür ederiz.
 
AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: