AHEF'in Poliklinik ve Sağlık Raporları İçin Alınacak Tedbirler Hakkındaki Bakanlık Yazısı

  • Görüntüleme: 3000
  • 14 Nisan 2020
  • .

İlgi (a) tarih ve sayılı yazınız ile, Polikliniklerde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla bir takım düzenlemeler yapılmıştır. 
1., 2., 3., ve 4. Maddelerde yer verilen düzenlemelerin, tüm sağlık kuruluşlarında yoğunluğun azaltılarak Koronavirüs hastalığı (COVİD-19) ülkemizde yayılımının önüne geçilmesi amacıyla uyumlu olduğu şüphesizdir.
Ancak, diğer maddelerde yer verilen düzenlemelerin amaç ile uyumlu olmadığı, hastanelerdeki başvuru yoğunluğunu azaltırken, Aile Hekimliği Birimlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının iş yükünü gereksiz bir şekilde artıracağı, vatandaş ile karşılıklı sorunlara neden olacağı aşikardır.

Gerek Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımında, gerekse ülkemizin meri mevzuatlarında Sağlık hizmetleri; insan sağlığına zarar veren çeşitli faktörlerin yok edilmesi ve toplumun bu faktörlerin tesirinden korunması, hastaların tedavi edilmesi, bedeni ve ruhi kabiliyet ve melekeleri azalmış olanların işe alıştırılması (Rehabilitasyon) için yapılan tıbbi faaliyetler olarak belirlenmiştir.
 

Doküman Listesi

Dosya Adı Boyut Oluşturma Tarihi Dosya Türü
1. Poliklinik Ve Sağlık Raporları 408,67 KB 14.04.2020 10:23:26 .docx
PAYLAŞ: