Zorunlu Nöbetler Kalktı, Sıra Savunma İstemlerinde

Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanlarının onurlu duruşu ve AHEF'in mücadelesi sonuç verdi; cumartesi nöbetleri de dahil olmak üzere, aile hekimlerinin asgari 8 saat nöbet tutma mecburiyeti kaldırıldı. Kararın resmi gazetede yayımlandığı 7 Eylül 2016 gününden bu yana ihtiyaç hali durumlar haricinde aile hekimlerine nöbet yazılmıyor.

Zorunlu nöbetin kaldırılmış olmasına rağmen, birçok meslektaşımıza halen savunma istemiyle sarı zarflar gelmeye devam ediyor. Mücadelemiz, tıpkı zorunlu nöbetler gibi, savunma istemi talepleri de son buluncaya kadar sürecek.

Bu amaçla, ilk olarak Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na başvurucağız. Hukuk büromuzun yol göstericiliğiyle hazırladığımız ve ekte bulabileceğiniz dilekçemizle, Toplum Sağlığı Merkezleri'nin, geçmişte gidilmemiş nöbetlerle ilişkin savunma talep ettiğini bildireceğiz; kanun değişikliklerinde, failin lehine olan maddenin uygulanması gerektiğini hatırlatacağız.

Her zaman söylediğimiz gibi, biz büyük güçlü bir aileyiz ve birlikteliğimizle birlikte bu haksızlığın da üstesinden geleceğiz.

Doküman Listesi

Dosya Adı Boyut Oluşturma Tarihi Dosya Türü
1. Dilekçe Örnegi 17,94 KB 25.10.2016 17:54:43 .docx
PAYLAŞ: